جز این؛ روشی که برای بافت فرش انتخاب شده است، یا ترکیب رنگها و نقش و نگار استفاده شده در آن نیز، میتواند به بیان منحصر به فردی بیانجامد. فرشها انواع و اقسام مخصوص خود را دارند که با توجه به کاربردی که برای ما دارند یا مدنظرمان است باید آنها را بشناسیم. با شناخت هرچه بهتر جنس و انواع فرشها میتوانیم به بهترین انتخاب برسیم. فرشهای دستبافت قم هم از جمله فرشهایی است که به دلیل تنوع طرح و نقش و رنگ مورد توجه قرار داشته و محبوبیت بالایی دارد.
فرش دستباف اردکان ایران طرح موژان
همانطور که گفته شد در بیشتر طرح های فرش های دست باف از نقوش حیوانی و شکارگاهی و نقوش طبیعی و هندسی و مساجد استفاده می شد. محراب با گلدان و درخت و قندیل در نقوش فرش ها تزیین می گردید. انواع طرح های آن معروف به محراب قندیلی، محراب گلدانی و محراب درختی است. طرح های گل فرنگ الهام گرفته شده از گل های طبیعی به ویژه گل رز با رنگ های روشن است. همانطور که از اسم آن مشخص است این طرح از نقوش اسلیمی است که خود این نقش های اسلیمی به انواع مختلفی تقسم می شود. یکی از معروف ترین و مهم ترین این نقش های اسلیمی، نقش اسلیمی دهان اژدها است.
- یکی دیگر از شهر هایی که در زمینه بافندگی فرش دستبافت مهارت دارند شهر نایین می باشد.
- اشکال درختان و شاخ و برگ و بوتهها، عناصر اصلی این طرح هستند.
- تمامی مراحل بالا باید طی شود تا یک تابلوفرش و یا فرش دستباف به خانه ی شما برسد البته این مراحل نیز شامل زیر مرحله می باشد که ما از آن چشم پوشی کردیم و مهترین مراحل رو گفتیم.
- از طرفی دقت داشته باشید پرز این فرشها باید درخشان و انعطافپذیر باشد به طوری که این نوع فرش تنها فرشی است که با پا خوردن و شستشو زیبایی چند برابری میگیرد.
قطعا هر شخصی برای خرید فرش دستباف به مغازه می رود از قبل به این نکته توجه کرده است که چه هدفی برای استفاده از فرش دارد؟ هدف شما تعیین می کند که ابعاد فرش دستبافتان چه میزان باشد. اگر برای پاگردها می خواهید باید پادری انتخاب کنید، اگر برای راهرو می خواهید باید کناره استفاده کنید و اگر می خواهید در یک اتاق کوچک فرشتان را بیندازید باید نسبت به ابعاد اتاقتان از قالی یا قالیچه استفاده کنید. در نظر داشته باشید که فرش های دستباف ابعاد بزرگتری مثل 6 متری، 9 متری یا حتی 12 متری هم دارند و ما صرفا به توضیح سایز هایی خاص پرداختیم. زیبایی بیحد و حصر فرش ایرانی و تولید عمده این محصول به دست تولیدکنندگان ایرانی موجب شده است که در خارج از کشور نیز این محصول طرفداران زیادی داشته باشد بهگونهای که در بسیاری از خانههای مجلل خارجی فرشهای دستباف ایرانی مشاهده میشود. فرش ایرانی به حدود ۸۰ تا ۱۰۰ کشور جهان صادر میشود که مهمترین بازارهای صادراتی فرش و قالی دستباف ایران شامل کشورهای امارات ، لبنان ، ایتالیا ، پاکستان ، آلمان و فرانسه میشود.
هنگامی که برای خرید فرش دستبافت اقدام کنید، تفاوت قیمت بین انواع مختلف این مدل فرش را به وضوح مشاهده خواهید کرد. پیشتر گفته شد که این نوع فرشها یک میراث بزرگ برای کشور ایران هستند و فرش ایرانی دستبافت در هر گوشه از جهان، مورد تقدیر و توجه قرار گرفته ک نظیر آن وجود ندارد. در این مقاله سعی داریم به سوالاتی مهمی که علاقمندان به فرش دستباف با آن روبرو هستند پاسخ دهیم. اگر در فکر خرید فرش دستبافت برای منزل خود هستید به شما توصیه می کنیم این مقاله را تا انتها بخوانید.
فرق فرش ماشینی با فرش دستباف چیست؟ + 4 تفاوت فرش ماشینی با دستباف
برخی از طرحهای تلفیقی به جهت تلفیق زیبا و صحیح نقوش مختلف از جذابیت بالایی برخوردارند. فرش با اشکال هندسی، مربع و لوزی، شبکه بندی میشود و در داخل هر یک از این خانهها نقش مایههایی از قبیل گلدان گل، بته، شاخهٔ گل، درختانی مانند سرو و بید، پرندگان و … ترسیم می شود. به قالیچه های کوچکی که اندازه پاگرد در بافته می شود پادری می گویند. به قالیچه هایی که مساحت آنها کمتر از یک متر مربع باشد. به فرشهایی گفته می شود که مساحت آن از ۴ متر مربع کمتر باشد. اندازه قالیچه های متعارف شامل ۲۰/۲×۴۰/۱ و ۵/۲×۵/۱ متر می باشد.
فرش دستباف 12 متری پورمعمار مدل شکارگاه کد 110
فرشهای دستباف امروزه از جایگاه ویژهای در سراسر جهان برخوردارند و محبوبیت ویژهای دارند. این فرشها میتوانند بر اساس پارامترهای مختلفی تقسیمبندی مجله خبری فرش شوند و هر کدام از آنها میتوانند زیبایی و جذابیت خاص خود را داشته باشند. در ادامه مطلب به بررسی انواع فرش دستباف ویژگیهای آنها پرداخته خواهد شد.
اما اگر در شرایطی ناچار به تا کردن فرش هستید، باید این را در نظر داشته باشید که تا حد امکان سریعتر تا را باز کنید و قبل از پهن کردن فرش، آن را محکم لوله کنید، مدتی صبر کنید و سپس آن را پهن کنید. بررسی مزیت نسبی ایران در تولید و صادرات فرش دستبافت (مطالعه موردی استان اصفهان). این روش عمدتاً در نواحی مرکزی و جنوبی ایران شامل شهرهای راور ،قم، اصفهان، یزد، کرمان و نواحی شمال شرقی ایران شامل خراسان و گرگان و به صورت کلی در مناطق فارسیزبان رایج بودهاست. با اینکه این روش به دلیل استفاده از دست در بافت لطمههای بسیاری بر دست و بدن بافنده وارد میسازد، احتمال زیادی داشته که منسوخ گردد ولی بافندگان همچنان از این زوش بهره میبرند و بخش اعظمی از فرشهای تولیدی کشور را شامل میشود.